Gondolatok, írások

Természetes növényi hajfestés hennás hajfestékkel

A haj is „ék”szerünk. Mivel próbálom kerülni a vegyi anyagokat, ezért természetes módon festem saját magamnak már néhány éve, hennás-indigós Khadi hajfestékkel (világosbarna), mely csakis természetes növényi anyagokat (színező növények porát) tartalmaz.

Már elég korán őszülni kezdtem sajnos. Persze hagyhatnám úgy is a hajamat, ahogy van… azon természetességében, de majd eljön ennek is az ideje, mikor már szép egyenlegesen fehér leszek. 🙂
Addig is míg nem vagyok túl öreg, inkább választom ezt a csodás árnyalatot, mely alól, a saját hajszínem sem tűnik el teljesen, de egy kis plusz életet lehel a hajamba. (a „festék” lazúrként vonja be tartósan a hajszálakat, nem hatol be a hajszálak belsejébe, roncsolva azt).


– Régebbi blogomban írtam egy rövid hajápolós bejegyzést:
http://www.fittnok.hu/hajapolas-termeszetes-anyagokkal-cass…
– Itt pedig a hennás-indigós hajfestésről található egy remek összeállítás pdf könyv formájában, akit érdekel a hajfestés természetes módja:
http://www.hennaforhair.com/freeb…/hungarianhennaforhair.pdf

Itt pedig a frissen festett Khadi világosbarna festékkel festett hajam, amiben természetesen előjön a henna vöröse, ezzel is életet adva a hajamnak. Szeretem. 🙂

Mentés