Gondolatok, írások

Tündérportékás visszatekintés 2017-re – idén sem unatkoztam…

Ez a második év a Tündérportéka életében. Ugyanolyan dolgos, ugyanolyan lelkes, mint a legelső év volt. 🙂 A sok – vállalkozáson kívüli – egyéb dolog miatt viszont sajnos fáradtabb és nehezebb.

Méginkább megerősödött bennem a felismerés, hogy ez az én világom, az alkotás, ezt szeretném csinálni még több időmben, még profibban, még jobban. Úgyhogy taposom tovább az ösvényem, mert erre visz az utam.

Az sem tántorít, hogy rengeteg a feladat és szinte mindent én csinálok egyszemélyben. Én vagyok a tervező, a készítő, a fotós, a webdesigner, az árufeltöltő, a marketinges, az ügyfélszolgálat, az adminisztrátor, a beszerző, a blogger és médiafelelős, a csomagösszekészítő, a mindenes, szerencsére a postára járásban azért van segítségem. Na, meg a könyvelést is rendes könyvelő végzi.

 

Mit hozott számomra ez az év a Tündérportékával?

  1. Felismerést és egy hatalmas elhatározást: Életem úgy alakult, hogy hatalmas döntést kellett hoznom: A tanítást egy általános iskolában január végén most abbahagyom, mert az új oktatási rendszer tébolyult szabályozásai és ennek következményei kezdték felőrölni az egészségemet. Több, mint 20 év jogviszony után hamarosan búcsút intek kedves kis osztályomnak, akik a tanítás szépsége mellett nagyon fognak hiányozni. Így viszont még több időt tölthetek majd az alkotással, több egyedi megrendelést tudok fogadni és teljesíteni. Több energiát tudok fordítani az egészségemre, önmagamra, gyermekeimre és vállalkozásomra majdan főállásban. Nem lesz azért olyan könnyű ez sem, mert rengeteget kell majd tennem, és biztosan lesznek buktatók, amibe majd elsőre beletörik a bicskám. De a szorgalmam és lelkesedésem majd biztosan átsegít rajta. 🙂
  2. 2017 hozott sok kedves és visszatérő megrendelőt, akiktől nagyon sok szívmelengető visszajelzést kaptam. Hálásan köszönöm Nektek, hogy vagytok és örömmel viselitek az ékszereimet, illetve visszamosolyogtok otthonotokban a mandaláimra!
  3. Egyre több követője lett a Facebook oldalnak is. Köszönöm szintén az eddigi kommenteket, érdeklődéseket, megosztásokat, építő hozzászólásokat.
  4. Létrehoztam a Tündérportéka blogot is a webshop mellé kiegészítésként, amibe elkezdtem ugyan bejegyzéseket létrehozni, de úgy érzem, még nem töltöttem meg igazi élettel. 2018-ban igyekszem ezt valóban megvalósítani.
  5. A blog mellett megszületett az Instagram oldal , Youtube csatorna is, a termékek már a Pinteresten is követhetők egy táblán.
  6. A hírleveleket idén sem nyomtam túl… sőt, a tervezetten aluli volt az üzenetek száma, ami egyrészt örvendetes és látjátok, hogy nem halmozlak el Titeket levélszeméttel, másrészt kicsit fájó is, mert szeretném, ha minél több csatornán tartanánk a kapcsolatot.
  7. A blog és webshop designját megpróbáltam kicsit jobban egymáshoz igazítani, most év végén megszületett a bolt kicsit másabb, új design-ja is, ami elsősorban a színválasztásban nyilvánul meg. Világosabb, vidámabb, trendibb, nőcisebb lett.

 

Milyen új termékek születtek ebben évben?

  1. Újdonság volt az esztergált és festett fagolyókból készült „Artemis” és „Wood Balls” kollekció is.
  2. Kipróbáltam a gyöngyös kumihimo technikát, melyekből főként nyakláncok születtek „Chloelle” név alatt.
  3. Swarovski ékszereimet új dimenziókba emeltétek. A top kategória a Swarovski bedugós chaton kristályos fülbevalók voltak. A Facebookon is a legnépszerűbb poszt egy ezzel kapcsolatos fénykép lett. Legnépszerűbb színkombináció a betonszürke-rose volt.
  4. Swarovski téren új kísérletezésbe kezdtem a Crystal Pixie-ből, valamint háromszög formából, amiből egyelőre még kevés alkotás született.
  5. Kiadtam egy 30 db, kézzel rajzolt mandala mintát tartalmazó színező könyvet, mely segítségével saját otthonotokba varázsolhattatok csodaszép mandalákat.
  6. Néhány gyapjú mécsestartó és gyapjú ékszer is kipróbálásra került, folyt. köv. jövőre.
  7. Selyemvirágokból kis cserepes örökbokrétákat készítettem, ezeket egyelőre még nem töltöttem fel a webáruházba, de megtalálva a megfelelő csomagolási módot, terveim szerint hamarosan rendelhetők lesznek.
  8. Levendulazsákokat készítettem, ugyanis kertemben lévő itthoni kis levendulaültetvényem sok-sok illatos virággal ajándékoz meg engem.
  9. Motivációs hűtőmágneseket és kulcstartókat terveztem és készítettem el. Tulajdonképpen ezzel kezdődött a 2017-es év, és szinte egész januárban dolgoztam rajtuk.

 

Egyéb:

  1. Újabb két könyvborítót festettem/készítettem Gellért Ferenc könyveihez. (Önmagunk lelki megerősítése a hat mellékgyakorlattal c. könyvhöz, Lüktetek c. verseskötethez: www.megismeres.hu)
  2. Idén két móri vásárba sikerült eljutnom: két jó kis fagyos időt sikerült kifognom: az egyik az április végi Szent György napi vásárok, másik a Móri Bornapok volt. Jó volt élőben összefutni néhány tavalyi szemlélődővel, vásárlóval, vagy korábbi megrendelővel

 

Terveim 2018-ra (fontossági sorrend nélkül):

  1. Még több vásárban való részvétel
  2. Swarovski ékszerek terén színkombinációkban és formákban való megújulás
  3. Swarovski katalógus (disztribútorok, viszonteladók bevonása)
  4. Díszcsomagolás egyes ékszerekhez
  5. Egyéni rendelések lehetősége
  6. Még több alkotás: ezzel párhuzamosan minőségben, designban való még tovább fejlődés
  7. Rendszeresebb hírlevél
  8. Érdekesebb és rendszeresebb blogolás
  9. Több kedvezményes vásárlási lehetőség, játék
  10. Tanulás, olvasás
  11. Több műhelyvideó készítése
  12. Oktatási vonal létrehozása az alkotás valamely területén/területein
  13. Ingyenesen letölthető, hasznos tartalmak
  14. Még tökéletesebb alkalmazkodás követőim stílusához, igényeihez
  15. Nyitni külföld felé, pl. Etsy shop
  16. Több otthondekorációs projekt
  17. Workshopok tartása több témában
  18. Törzsvásárlóknak folyamatos kedvezmények
  19. További kísérletezések: termékbővítés és termékfejlesztés
  20. Szettesítés, kollekciókban való gondolkodás

…. stb. …

Összességében elégedett vagyok, de a tervekből is látszik, hogy van még hová fejlődni és tökéletesíteni. És ez a szép benne, a folyamat…. hogy mindig úgy gondolod, lehet ebből még jobbat is kihozni, hogy sosincs kész, mindig akad tennivaló, amiben az ember örömét lelheti. Az alkotás mellett pedig a legnagyobb öröm, ha Ti is örültek egy-egy portékának. 🙂

Köszönök még egyszer minden szépet és jót Nektek is, a sorsnak és látható és láthatatlan segítőimnek is.

Kívánok mindenkinek jövő évre sok-sok örömöt, előbbrejutást, fejlődést, felismeréseket, szeretetet, békét…. meg ami ezekkel jön… ! <3

Boldog új évet!

Vámosi Nóra