Karácsonyi szójagyertya, Snowy splendour-eukaliptuszos, 100 ml

Elérhetőség:
raktáron  1 db
Szállítás
3 munkanap
Áfa (alanyi adómentes):
0 %

2.490 Ft

db

Leírás

Tündérportéka szójaviasz gyertya, friss eukaliptuszos Snowy splendour illatban, karácsonyi címkézéssel, karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

kézzel öntött, természetes, biológiailag lebomló alapanyagú szójaviaszból készült

(A feltüntetett ár 1 db gyertyára vonatkozik, a dekoráció nem az ajánlat része!)

Meghitt, hangulatos, békés, bensőséges pillanatokat varázsolhatsz otthonodba minden egyes szójaviasz gyertyával. Otthonodnak designos, hangulatos dísze lehet.

Miben más, miért jobb a szójaviaszból készült, mint a hagyományosnak számító olcsó, de káros paraffin gyertya?

- Nem tartalmaz egészségre káros égéstermékeket, anyagokat, mint a paraffin (pl. toluolt, benzolt), kevesebb korommal, tisztábban égnek.

- Égési ideje jóval (kb. 50 %-kal) hosszabb a paraffin gyertyánál, mivel alacsonyabb hőmérsékleten ég, ezért égési ideje tovább tart.

- Egészségre ártalmatlan, vegán, természetes, környezetbarát, biológiailag lebomló anyag, nem terheli sem a szervezetet, sem a környezetet. A szójaviasz kozmetikai termékek kedvelt alapanyaga is.

- A véletlen lecseppenő viaszfolt ruháról, bútorról könnyedén, szappanos vízzel egyszerűen eltávolítható.

***

Paraméterek:

Gyertya méretei: kb. 6 x 5,5 cm

Töltési űrtartalom: kb. 100 ml

Kanóc típusa: pamut

Illatolajjal (8-10 %) illatosított

Égési idő: kb. 20-24 óra (függ az egyszerre történő égetési idő mennyiségtől, a kanóc hosszúságától)

(A gyertya fent megadott paraméterei megközelítő, tájékoztató értékek.)

***

Illatosított gyertyák esetén az illat intenzitásáról Fontos tudnivaló, hogy az illó- és illatolajak szójaviaszban nem olyan intenzíven érvényesülnek, mint paraffinban, ezért a szójagyertyák meggyújtva nem illatoznak olyan erőteljesen. Illatuk nem tolakodó, hanem sokkal inkább lágyabb illat. Az illat intenzitása különböző illó- és illatolajak esetén eltérő lehet. Egy gyertya (esetleg több) kisebb helyiség illatosítására megfelelő, illetve az illat észlelése függ attól, hogy mennyi ideig égettük a gyertyát. Noha tovább tartó égés esetén több illatanyag szabadul fel, mégis elmondható, hogy az illatot mégsem érezzük ekkor sem túl intenzívnek, mert orrunk már hozzászokott. Ilyenkor, ha az illatot újra érezni szeretnénk, hagyjuk el a helyiséget, „szellőztessük ki” orrunkat, majd újra a helyiségbe lépve ismét észlelhetővé válik a gyertya aromája.

***

Mit tegyél, hogy a lehető legtovább élvezhesd gyertyádat?

- Minden égetés előtt győződj meg róla, hogy a kanóc kb. 0,5 cm-es hosszúságú! Ha hosszabbnak tűnik, kissé vágd vissza! Erre azért van szükség, mert ha a hosszú kanóc túl nagy lánggal ég, túl nagy mennyiségű viaszt olvaszt meg, így gyertyád idő előtt elhasználódik, valamint tetején fekete karbon kibocsájtás lesz látható (egy fekete gombaszerű képződmény). A túl kicsi kanóc is hátráltató tényező, mert a gyertya így gyengén ég, nem tud megfelelő medrű viaszt felolvasztani maga körül, így mélyedés lesz a gyertyában, nem ég le az oldalán, ez is kerülendő. Kanócot mindig szilárd, visszahűlt viaszú gyertyánál vágj, célszerű kicsit fejtetőre állítani, különben az égett fekete kanóc a viaszba pottyanhat, így nem lesz szép látvány.

- Ha a kanóc elsőre nem gyullad meg, ne csüggedj, másodszorra, harmadszorra már lángra fog lobbanni. Kényelmes megoldás, ha nem gyufával, hanem pl. öngyújtóval vagy gázgyújtóval lobbantod lángra. Fontos, hogy a kanóc száraz legyen, ezért tároljuk a gyertyát száraz helyen.

- Minden, de különösen az első meggyújtás alkalmával égesd a gyertyát legalább addig, míg a viasz az üveg széléig, teljes átmérőben megolvad. Ez akár 1-2 óra is lehet. A megfelelő nagyságú viaszmedence keletkezését mindenképpen várd ki, ellenkező esetben, ha rövid ideig égeted csak, a gyertyában „lyuk”, „alagút” alakul ki lefelé, tehát nem használódik el teljes átmérőjében, égési ideje így rövidebb lesz.

(Tipp: ha mégis kialakult körben egy úgynevezett viaszgyűrű, mely nem olvadt fel, hajszárítóval vagy hőlégfúvóval melegítsd addig, míg fel nem olvad, és beleolvad a széle is a viaszmasszába. Így hosszabb élettartamú lesz a gyertyád.)

- Gyertyázások között ellenőrizd a kanóc hosszúságát ha szükséges, igazítsd megfelelő méretre (kb. 0,5 cm)!

- Ne égesd a gyertyát egyszerre 2-3 óránál tovább!

- Égetések után várd meg, míg a megolvadt viasz megszilárdul, olvadt viasszal ne mozgasd a gyertyát egyrészt balesetvédelmi okok miatt, másrészt a viasz így akár nem túl esztétikusan szilárdul meg, pl. felkenődik, odalötykölődik az üveg oldalára.

- Ha jól használod a gyertyádat, betartod az itt leírtakat, csak vékony papírnyi réteg viasz marad az alján, tehát tökéletesen leég, a kanóc általában ilyenkor magától elalszik, azonban biztonsági szempontokból mégis ajánlatos, hogy ha túl kevés viasz van az üveg alján, hagyd abba az égetését! (Az üveg a lángtól túlmelegedhet, elpattanhat, balesetveszélyt okozhat.)

- A gyertya elégetése után a megmaradó kis üveget újrahasznosíthatod, felhasználhatod bárhogyan.

***

FIGYELEM! Biztonságod érdekében kérlek tartsd be az alábbiakat!

- Soha ne hagyd a gyertyát hőforrás, gyúlékony anyag, kisgyermek, háziállat illetve olyan dolog közelében, ami balesetveszélyt okozhat!

- Ne hagyd a gyertyát felügyelet nélkül, őrizetlenül még rövid időre sem!

- Gyertyáid között tarts megfelelő, kb. 10 cm-es távolságot!

- Ne tedd ablakba és erősebb légmozgás, légáramlat (huzat) közelébe!

- Ügyelj arra, hogy gyertyád vízszintes felületen legyen, ne tudjon leesni!

- A gyertyákat jól szellőző helyiségben égesd!

- Ne érintsd meg az égő gyertyát, égés közben helyzetét ne változtasd, csak eloltás után, amikor már kihűlt és a megolvadt viasz megszilárdult!

- A gyertyák eloltásához soha ne használj vizet, mert a forró viasz kifröcsöghet!

- Eloltás után győződj meg róla, hogy a kanóc már nem ég, nem parázslik, biztonságos!

***

A Tündérportéka.hu nem vállal felelősséget semmilyen olyan esetért (balesetért vagy kárért), ami a fentiek be nem tartásából adódik.

Csomagként postázható.