Szójagyertya, kékfestős, 100 ml, illatmentes

Elérhetőség:
kifogyott 
Áfa (alanyi adómentes):
0 %
@

Leírás

Tündérportéka szójaviasz gyertya, natúr - illatmentes

kézzel öntött, természetes, biológiailag lebomló alapanyagú szójaviaszból készült

(A feltüntetett ár 1 db gyertyára vonatkozik, a dekoráció nem az ajánlat része!)

Meghitt, hangulatos, békés, bensőséges pillanatokat varázsolhatsz otthonodba minden egyes szójaviasz gyertyával. Otthonodnak designos, hangulatos dísze lehet.

Miben más, miért jobb a szójaviaszból készült, mint a hagyományosnak számító olcsó, de káros paraffin gyertya?

- Nem tartalmaz egészségre káros égéstermékeket, anyagokat, mint a paraffin (pl. toluolt, benzolt), kevesebb korommal, tisztábban égnek.

- Égési ideje jóval (kb. 50 %-kal) hosszabb a paraffin gyertyánál, mivel alacsonyabb hőmérsékleten ég, ezért égési ideje tovább tart.

- Egészségre ártalmatlan, vegán, természetes, környezetbarát, biológiailag lebomló anyag, nem terheli sem a szervezetet, sem a környezetet. A szójaviasz kozmetikai termékek kedvelt alapanyaga is.

- A véletlen lecseppenő viaszfolt ruháról, bútorról könnyedén, szappanos vízzel egyszerűen eltávolítható.

***

Paraméterek:

Gyertya méretei: kb. 6 x 5,5 cm

Töltési űrtartalom: kb. 100 ml

Kanóc típusa: pamut

Natúr, illatmentes

Égési idő: kb. 20-24 óra (függ az egyszerre történő égetési idő mennyiségtől, a kanóc hosszúságától)

(A gyertya fent megadott paraméterei megközelítő, tájékoztató értékek.)

***

Piros-pöttyös - natúr csomagolással díszített.

***

Mit tegyél, hogy a lehető legtovább élvezhesd gyertyádat?

- Minden égetés előtt győződj meg róla, hogy a kanóc kb. 0,5 cm-es hosszúságú! Ha hosszabbnak tűnik, kissé vágd vissza! Erre azért van szükség, mert ha a hosszú kanóc túl nagy lánggal ég, túl nagy mennyiségű viaszt olvaszt meg, így gyertyád idő előtt elhasználódik, valamint tetején fekete karbon kibocsájtás lesz látható (egy fekete gombaszerű képződmény). A túl kicsi kanóc is hátráltató tényező, mert a gyertya így gyengén ég, nem tud megfelelő medrű viaszt felolvasztani maga körül, így mélyedés lesz a gyertyában, nem ég le az oldalán, ez is kerülendő. Kanócot mindig szilárd, visszahűlt viaszú gyertyánál vágj, célszerű kicsit fejtetőre állítani, különben az égett fekete kanóc a viaszba pottyanhat, így nem lesz szép látvány.

- Ha a kanóc elsőre nem gyullad meg, ne csüggedj, másodszorra, harmadszorra már lángra fog lobbanni. Kényelmes megoldás, ha nem gyufával, hanem pl. öngyújtóval vagy gázgyújtóval lobbantod lángra. Fontos, hogy a kanóc száraz legyen, ezért tároljuk a gyertyát száraz helyen.

- Minden, de különösen az első meggyújtás alkalmával égesd a gyertyát legalább addig, míg a viasz az üveg széléig, teljes átmérőben megolvad. Ez akár 1-2 óra is lehet. A megfelelő nagyságú viaszmedence keletkezését mindenképpen várd ki, ellenkező esetben, ha rövid ideig égeted csak, a gyertyában „lyuk”, „alagút” alakul ki lefelé, tehát nem használódik el teljes átmérőjében, égési ideje így rövidebb lesz.

(Tipp: ha mégis kialakult körben egy úgynevezett viaszgyűrű, mely nem olvadt fel, hajszárítóval vagy hőlégfúvóval melegítsd addig, míg fel nem olvad, és beleolvad a széle is a viaszmasszába. Így hosszabb élettartamú lesz a gyertyád.)

- Gyertyázások között ellenőrizd a kanóc hosszúságát ha szükséges, igazítsd megfelelő méretre (kb. 0,5 cm)!

- Ne égesd a gyertyát egyszerre 2-3 óránál tovább!

- Égetések után várd meg, míg a megolvadt viasz megszilárdul, olvadt viasszal ne mozgasd a gyertyát egyrészt balesetvédelmi okok miatt, másrészt a viasz így akár nem túl esztétikusan szilárdul meg, pl. felkenődik, odalötykölődik az üveg oldalára.

- Ha jól használod a gyertyádat, betartod az itt leírtakat, csak vékony papírnyi réteg viasz marad az alján, tehát tökéletesen leég, a kanóc általában ilyenkor magától elalszik, azonban biztonsági szempontokból mégis ajánlatos, hogy ha túl kevés viasz van az üveg alján, hagyd abba az égetését! (Az üveg a lángtól túlmelegedhet, elpattanhat, balesetveszélyt okozhat.)

- A gyertya elégetése után a megmaradó kis üveget újrahasznosíthatod, felhasználhatod bárhogyan.

***

FIGYELEM! Biztonságod érdekében kérlek tartsd be az alábbiakat!

- Soha ne hagyd a gyertyát hőforrás, gyúlékony anyag, kisgyermek, háziállat illetve olyan dolog közelében, ami balesetveszélyt okozhat!

- Ne hagyd a gyertyát felügyelet nélkül, őrizetlenül még rövid időre sem!

- Gyertyáid között tarts megfelelő, kb. 10 cm-es távolságot!

- Ne tedd ablakba és erősebb légmozgás, légáramlat (huzat) közelébe!

- Ügyelj arra, hogy gyertyád vízszintes felületen legyen, ne tudjon leesni!

- A gyertyákat jól szellőző helyiségben égesd!

- Ne érintsd meg az égő gyertyát, égés közben helyzetét ne változtasd, csak eloltás után, amikor már kihűlt és a megolvadt viasz megszilárdult!

- A gyertyák eloltásához soha ne használj vizet, mert a forró viasz kifröcsöghet!

- Eloltás után győződj meg róla, hogy a kanóc már nem ég, nem parázslik, biztonságos!

***

A Tündérportéka.hu nem vállal felelősséget semmilyen olyan esetért (balesetért vagy kárért), ami a fentiek be nem tartásából adódik.

Csomagként postázható.