Szójagyertyák

Szójagyertya: nem káros, mint a paraffin gyertyák!

Jó ideje már mindennaposak nálam a szójaviaszgyertyák…

Előtte is imádtam gyertyát gyújtani, és nem nagyon tudtam, vagy nem nagyon érdekelt, vagy egyszerűen alábecsültem, hogy a paraffin égése káros. Sajnos pár éve visszatérően és egyre elhúzódóbban légúti panaszaim vannak: tüdő kapacitás csökkenése, gége- és hangszálproblémák, krákogás, köhögcsélés… így minden olyan dolog kifejezetten érdekelni kezdett, amivel nem ártok magamnak e téren.

Karácsony előtt egyre jobban elkezdtek érdekelni a méhek, a méhviasz gyertyák… szerettem, hogy nem teszi tönkre a szoba levegőjét, nem kell szellőztetni utána… és valahogy ennek kapcsán találtam rá a szójaviaszra… azt mondtam, ezek kellenek nekem!

Magyarországra mindig csak megkésve érkeznek a „cuccok”… de mégis meglepően láttam, hogy külföldön mekkora kultusz övezi már a szójagyertyázást, hozzánk pedig mostanság kezd beáramolni ez a trend… ami akkor jó, ha nem csak divat, hanem egyfajta egészség- és környezettudatosság is.


Régen csak a hangulat miatt égettem a gyertyákat, elvarázsolt akkor is a fényük, meghittségük, nyugalmuk. Most már az illatuk miatt is meggyújtom őket és élvezem.
10 illatban már elérhetőek a webshopban is:
🔥 http://tunderporteka.hu/szojagyertyak/illatos-szojagyertyak